Скъпи дами, по случай 8ми Март, подарете на себе си и своите близки едно неустоимо изживяване с това ягодово изкушение 🙂
В много голяма купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и крема сиренето. Започнете да разбърквате с помощтна на миксер,за около 10 минути .Постепенно добавяйте и захарта.
Съветвам ви да прибавяте всяка следваща порция захар, след като предната се е разтворила напълно, в противен случай това може да отнеме малко повече време.
След изтичане на 10те минути, добавете сокът и настърганата кора от единия портокал, уискито и ванилията. Разбъркайте отново за около минута.
След като сте получили напълно хомогенна смес, добавете ситно нарязаните ягоди и ментата и отново разбъркайте, но този път с гумена шпатула 🙂
Пригответе си кръгла форма за торта с падащо дъно (26см).
Отрежете около 1 см от единия край на бишкотите, за да могат да стоят прави. Потопете бишкотите във фреша портокал и след това започнете да ги подреждате първо по стените, а после и по дъното на формата.
След това сложете половината от крема, отгоре отново, ред бишкоти и накрая отново крем.
Оставете тортата за 5 - 6 часа в хладилк, за да стегне добре.
Накрая остава само да украсите тортата с ягодите и ментата и да поднесете с любов ❤️️
Съставки
Directions
В много голяма купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и крема сиренето. Започнете да разбърквате с помощтна на миксер,за около 10 минути .Постепенно добавяйте и захарта.
Съветвам ви да прибавяте всяка следваща порция захар, след като предната се е разтворила напълно, в противен случай това може да отнеме малко повече време.
След изтичане на 10те минути, добавете сокът и настърганата кора от единия портокал, уискито и ванилията. Разбъркайте отново за около минута.
След като сте получили напълно хомогенна смес, добавете ситно нарязаните ягоди и ментата и отново разбъркайте, но този път с гумена шпатула 🙂
Пригответе си кръгла форма за торта с падащо дъно (26см).
Отрежете около 1 см от единия край на бишкотите, за да могат да стоят прави. Потопете бишкотите във фреша портокал и след това започнете да ги подреждате първо по стените, а после и по дъното на формата.
След това сложете половината от крема, отгоре отново, ред бишкоти и накрая отново крем.
Оставете тортата за 5 - 6 часа в хладилк, за да стегне добре.
Накрая остава само да украсите тортата с ягодите и ментата и да поднесете с любов ❤️️