Торта Шарлота

Скъпи дами, по случай 8ми Март, подарете на себе си и своите близки едно неустоимо изживяване с това ягодово изкушение 🙂

 

 300 г. ягоди
 400 г. бишкоти
 250 г. захар
 500 г. маскарпоне
 400 г. заквасена сметана
 200 г. крема сирене
 30 мл. уиски
 300 мл. фреш портокал за накисване на бишкотите
 1 портокал за крема
 2 стъка мента
 ванилия
за декорация:
 300 г. ягоди
 листа мента

1

В много голяма купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и крема сиренето. Започнете да разбърквате с помощтна на миксер,за около 10 минути .Постепенно добавяйте и захарта.
Съветвам ви да прибавяте всяка следваща порция захар, след като предната се е разтворила напълно, в противен случай това може да отнеме малко повече време.
След изтичане на 10те минути, добавете сокът и настърганата кора от единия портокал, уискито и ванилията. Разбъркайте отново за около минута.
След като сте получили напълно хомогенна смес, добавете ситно нарязаните ягоди и ментата и отново разбъркайте, но този път с гумена шпатула 🙂

2

Пригответе си кръгла форма за торта с падащо дъно (26см).
Отрежете около 1 см от единия край на бишкотите, за да могат да стоят прави. Потопете бишкотите във фреша портокал и след това започнете да ги подреждате първо по стените, а после и по дъното на формата.
След това сложете половината от крема, отгоре отново, ред бишкоти и накрая отново крем.
Оставете тортата за 5 - 6 часа в хладилк, за да стегне добре.

3

Накрая остава само да украсите тортата с ягодите и ментата и да поднесете с любов ❤️️

Съставки

 300 г. ягоди
 400 г. бишкоти
 250 г. захар
 500 г. маскарпоне
 400 г. заквасена сметана
 200 г. крема сирене
 30 мл. уиски
 300 мл. фреш портокал за накисване на бишкотите
 1 портокал за крема
 2 стъка мента
 ванилия
за декорация:
 300 г. ягоди
 листа мента

Directions

1

В много голяма купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и крема сиренето. Започнете да разбърквате с помощтна на миксер,за около 10 минути .Постепенно добавяйте и захарта.
Съветвам ви да прибавяте всяка следваща порция захар, след като предната се е разтворила напълно, в противен случай това може да отнеме малко повече време.
След изтичане на 10те минути, добавете сокът и настърганата кора от единия портокал, уискито и ванилията. Разбъркайте отново за около минута.
След като сте получили напълно хомогенна смес, добавете ситно нарязаните ягоди и ментата и отново разбъркайте, но този път с гумена шпатула 🙂

2

Пригответе си кръгла форма за торта с падащо дъно (26см).
Отрежете около 1 см от единия край на бишкотите, за да могат да стоят прави. Потопете бишкотите във фреша портокал и след това започнете да ги подреждате първо по стените, а после и по дъното на формата.
След това сложете половината от крема, отгоре отново, ред бишкоти и накрая отново крем.
Оставете тортата за 5 - 6 часа в хладилк, за да стегне добре.

3

Накрая остава само да украсите тортата с ягодите и ментата и да поднесете с любов ❤️️

Торта Шарлота