Тиквени ореховки
“Алекс”

По случай 3-месечинката на моето малко съкровище – Александър, реших да направя ореховки.  И тъй като баща му ми беше казал, че му се ядат ореховки, реших, че това е чудесен повод да зарадвам и двете ми момчета.

В процеса на приготвяне  видях, че в хладилника има останало малко тиква. Затова реших да я включа и нея към сладките и така се получиха тиквените ореховки. Интересното е, че преди изобщо не обичах тиква, но откакто родих, постоянно й търся място в менюто ни.

Рецептата е супер лесна и бърза. Тя е идеален вариант за хората, на които им се похапва нещо сладко, но не обичат да се задържат дълго време в кухнята…., или просто имат плачещо бебе на дивана и нямат много време за това 🙂

Ето и рецептата:

 150 г. орехи
 100 г. тиква
 50 г. пудра захар
 2 белтъка

1

Сварете и пасирайте тиквата и я оставете на страна да изстине. Смелете орехите и към тях добавете пудрата захар и пюрето от тиква.
В отделна купа разбийте белтъците с миксер, до получаване на твърд сняг.
Накрая смесете всички съставки, напълнете ги в пош и върху хартия за печене оформене ореховките.
Печете на предварително загрята на 160 градуса фурна за около 20 минути.

Съставки

 150 г. орехи
 100 г. тиква
 50 г. пудра захар
 2 белтъка

Directions

1

Сварете и пасирайте тиквата и я оставете на страна да изстине. Смелете орехите и към тях добавете пудрата захар и пюрето от тиква.
В отделна купа разбийте белтъците с миксер, до получаване на твърд сняг.
Накрая смесете всички съставки, напълнете ги в пош и върху хартия за печене оформене ореховките.
Печете на предварително загрята на 160 градуса фурна за около 20 минути.

Тиквени ореховки “Алекс”

Ореховките след като изстинат стават леко лепкави заради тиквата, но за сметка на това са много вкусни!

Bon appétit 🙂