Шоколадови бисквити с бадеми и сушени кайсии

Само за 20 минути имате шанса да си направите едни от най-вкусните бисквити на света, и това не е преувеличено! Опитайте и няма да съжалявате 🙂

Порции20 Порции

 80 г. обикновени или маслени бисквити
 50 г. печени бадеми
 50 г. сушени кайсии
 70 г. бял шоколад
 150 г. черен шоколад
 60 г. масло

1

Смелете бисквитите в блендер и ги сложете в голяма купа. След това начупете бадемите, нарежете сушените кайсии и белия шоколад на дребно. Добавете ги в купата при бисквитите.

2

Разтопете черния шоколад заедно с маслото на водна баня и оставете за 5 минути да се охладят. След това ги добавете към сухите съставки и разбъркайте сместа до пълното й хомогенизиране.

3

Накрая изсипете сместа за бисквитите в прозрачно домакинско фолио и навийте на руло. Оставете го да стегне в хладилника за няколко часа.
След като стегне рулото го нарежете на филийки и bon appétit 🙂 .

Съставки

 80 г. обикновени или маслени бисквити
 50 г. печени бадеми
 50 г. сушени кайсии
 70 г. бял шоколад
 150 г. черен шоколад
 60 г. масло

Directions

1

Смелете бисквитите в блендер и ги сложете в голяма купа. След това начупете бадемите, нарежете сушените кайсии и белия шоколад на дребно. Добавете ги в купата при бисквитите.

2

Разтопете черния шоколад заедно с маслото на водна баня и оставете за 5 минути да се охладят. След това ги добавете към сухите съставки и разбъркайте сместа до пълното й хомогенизиране.

3

Накрая изсипете сместа за бисквитите в прозрачно домакинско фолио и навийте на руло. Оставете го да стегне в хладилника за няколко часа.
След като стегне рулото го нарежете на филийки и bon appétit 🙂 .

Шоколадови бисквити с бадеми и сушени кайсии

Ако все пак не изядете всички бисквитки наведнъж, съхранявайте ги в хладилника, за да не се разтопят.