Аз съм от хората, които обичат да си поспиват до малко по-късно и ми се вижда доста трудна задачата да стана преди съпруга ми и да приготвя хубава закуска. И тъй като в близките 5 месеца не се очертава да имам ранни ставания 😉 , ставам привърженик на хубавата следобедна закуска.
Тази рецепта за кроасанчета с шоколад е супер бърза и лесна, но и супер вкусна и ме отнася във времето когато се събуждах и мама ми беше направила закуска 🙂 .
Отделете си половин час за рецептата и няма да съжалявате!
Започнете с разточване на тестото, като целта е то да стане една идея по-тънко. Ако искате можете да си поръсите малко брашно, за да не ви залепва тестото. Аз лично не използвах брашно, защото разточвах директно върху хартията,с която си беше бутер тестото 🙂 .
След това разрежете тестото на триъгълничета. За мен това винаги е била най-трудната част. Никога не успявам да си "разчертая" правилно тестото и винаги имам много загуби. Отдолу съм ви показала на снимка как съм направила триъгълничетата, но вие можете да го направите и по-добре от мен.
След това нарежете шоколада на стърготини.
В деня, в който реших да направя кроасанчетата нямах на разположение вкъщи готварски шоколад, и тъй като в положението, в което се намираме не можем да си позволим да ходим до магазина за всякакви глезотии, реших, че какъвто и да е вид сладко изделие би ми свършило чудесна работа. В нас почти винаги има една опаковка киндер, която да спасява положението, както се случи и в този случай 🙂 . 3 шоколадчета от тях ще ви стигнат за всички кроасанчета.
След като сте наситнили шоколада сложете на око от него в широката част на триъгълника и го завите на охльовче.
Разбийте едно яйде и намажете кроасанчетата с него. Не се престаравайте с намазването, защото така рискувате кроасанчетата ви да изгорят отгоре, преди да са се изпекли отвътре.
Последната стъпка в тази супер лесна и бърза рецепта е да сложите вкусотийките да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 15 минути.
Съставки
Directions
Започнете с разточване на тестото, като целта е то да стане една идея по-тънко. Ако искате можете да си поръсите малко брашно, за да не ви залепва тестото. Аз лично не използвах брашно, защото разточвах директно върху хартията,с която си беше бутер тестото 🙂 .
След това разрежете тестото на триъгълничета. За мен това винаги е била най-трудната част. Никога не успявам да си "разчертая" правилно тестото и винаги имам много загуби. Отдолу съм ви показала на снимка как съм направила триъгълничетата, но вие можете да го направите и по-добре от мен.
След това нарежете шоколада на стърготини.
В деня, в който реших да направя кроасанчетата нямах на разположение вкъщи готварски шоколад, и тъй като в положението, в което се намираме не можем да си позволим да ходим до магазина за всякакви глезотии, реших, че какъвто и да е вид сладко изделие би ми свършило чудесна работа. В нас почти винаги има една опаковка киндер, която да спасява положението, както се случи и в този случай 🙂 . 3 шоколадчета от тях ще ви стигнат за всички кроасанчета.
След като сте наситнили шоколада сложете на око от него в широката част на триъгълника и го завите на охльовче.
Разбийте едно яйде и намажете кроасанчетата с него. Не се престаравайте с намазването, защото така рискувате кроасанчетата ви да изгорят отгоре, преди да са се изпекли отвътре.
Последната стъпка в тази супер лесна и бърза рецепта е да сложите вкусотийките да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 15 минути.
От тези продукти съм написала, че се получават 7 порции кроасанчета, като реално това са 14 – 15бр.
Bon appétit 🙂