Включете фурната на 200 градуса. Докато загрява фурната нарежете сладкия картоф на кубчета и ги слагате в купа. След това овкусете със сол, риган и зехтин и разбърквате добре.
Сложете хартия за печене, в средно голяма тавичка и наредете картофте отгоре. Печете около 30 - 40 минути, в зависимост от силата на фурната.
В блендер (ако не разполагате с блендер, чудесна работа ще ви свърши и обикновен пасатор), сложете нахута,сусамовия тахан, сока от лимон,чесъна, солта, кимиона и малко количество вода и пасирайте до получаване на еднородна смес. Най-вероятно сместа ще се получи много гъста, но чак тогава добавяйте още вода, за да не стане хумуса ви много воднист.
Хумуса ви препоръчвам да го ядете с питка лаваш. Лично аз предпочитам този.
Сварените яйца, нарязаните зеленчици и авокадото овкусете със сол и сусам и заедно с картофте и нахута подредете в чиния.
Съставки
Directions
Включете фурната на 200 градуса. Докато загрява фурната нарежете сладкия картоф на кубчета и ги слагате в купа. След това овкусете със сол, риган и зехтин и разбърквате добре.
Сложете хартия за печене, в средно голяма тавичка и наредете картофте отгоре. Печете около 30 - 40 минути, в зависимост от силата на фурната.
В блендер (ако не разполагате с блендер, чудесна работа ще ви свърши и обикновен пасатор), сложете нахута,сусамовия тахан, сока от лимон,чесъна, солта, кимиона и малко количество вода и пасирайте до получаване на еднородна смес. Най-вероятно сместа ще се получи много гъста, но чак тогава добавяйте още вода, за да не стане хумуса ви много воднист.
Хумуса ви препоръчвам да го ядете с питка лаваш. Лично аз предпочитам този.
Сварените яйца, нарязаните зеленчици и авокадото овкусете със сол и сусам и заедно с картофте и нахута подредете в чиния.
Тази рецепта е един чудесен вариант за лек обяд, който ви осигурява достатъчно енергия и добро настроение за останалата част от деня.