Предимството на тази рецепта пред други, в които се използват плодове е, че тук можем да съхраним получения шоколад в хладилника за по-дълго време, без да се притесняваме, че някоя от съставките ще се развали.
Сложете лешниците върху хартия за печене и ги запечете за 5-10 минути на 160 градуса с вентилатор. След това ги оставете настрана докато изстинат.
Добавете изстиналите лешниците в блендера заедно с какаото, ванилията и кленовия сироп. Ако нямате под ръка кленов сироп или просто предпочитате да го заместите с мед, го направете в съотношение 1:1.
Блендирайте докато не се разбият напълно всички лешници. В началото може да се чува страшно тракане, но ви обещавам, че си заслужава 🙂
След това добавяйте малко по малко ядковото мляко. Количеството му зависи от това каква консистенция искате да получите. Блендирайте за последно и сте готови 🙂
Съставки
Directions
Сложете лешниците върху хартия за печене и ги запечете за 5-10 минути на 160 градуса с вентилатор. След това ги оставете настрана докато изстинат.
Добавете изстиналите лешниците в блендера заедно с какаото, ванилията и кленовия сироп. Ако нямате под ръка кленов сироп или просто предпочитате да го заместите с мед, го направете в съотношение 1:1.
Блендирайте докато не се разбият напълно всички лешници. В началото може да се чува страшно тракане, но ви обещавам, че си заслужава 🙂
След това добавяйте малко по малко ядковото мляко. Количеството му зависи от това каква консистенция искате да получите. Блендирайте за последно и сте готови 🙂
След като вашата домашна нутела е готова можете да й се насладите както намазана на филиийка, така и като пълнеж за кроасан 🙂