Белтъчен крем-Меренг

Много лек, приятен и издръжлив, този крем е перфектният завършек на вашия десерт, лично аз се влюбих в него още при първата ни среща!

Продукти
 3 белтъка
 160 г. бяла, кристална захар
 1 ч.л. царевично нишесте
 1 ч.л. бял, винен оцет

1

Включете миксера на високи обороти и в голяма купа започнете да бъркате белтъците. Тук трябва да бъдете търпеливи и да продължавате да разбивате, до получаване на сняг с твърди върхове.

2

Без да спирате с разбиването, започнете да добавяте с лъжица захарта. Добавяйте всяка следваща лъжица, след като се уверете, че захарта от предходната се е разтворила добре. След добавяне на цялото количество захар, не се отказвайте и продължете с разбиването на сместа за около 10-15 минути. Важно е накрая сместа да е пухкава и да стои твърдо върху бъркалките на миксера.

3

Накрая разтваряме нишестето в оцета, като трябва да се получи каша. След това го доваряме към разбитите белтъци и отново разбъркваме за няколко секунди.

4

С полученото количество меренг, успях да украся тази торта и ми остана още половината от него.Затова в зависимост от това какво искате да правите с меренга е добре да съобразите количеството на продуктите.

5

За финал бих ви препоръчала, ако имате под ръка горелка, да изгорите горната част на меренга. По този начин освен, че става доста по-ефектно, вкуса също става доста по-добър.

Съставки

Продукти
 3 белтъка
 160 г. бяла, кристална захар
 1 ч.л. царевично нишесте
 1 ч.л. бял, винен оцет

Directions

1

Включете миксера на високи обороти и в голяма купа започнете да бъркате белтъците. Тук трябва да бъдете търпеливи и да продължавате да разбивате, до получаване на сняг с твърди върхове.

2

Без да спирате с разбиването, започнете да добавяте с лъжица захарта. Добавяйте всяка следваща лъжица, след като се уверете, че захарта от предходната се е разтворила добре. След добавяне на цялото количество захар, не се отказвайте и продължете с разбиването на сместа за около 10-15 минути. Важно е накрая сместа да е пухкава и да стои твърдо върху бъркалките на миксера.

3

Накрая разтваряме нишестето в оцета, като трябва да се получи каша. След това го доваряме към разбитите белтъци и отново разбъркваме за няколко секунди.

4

С полученото количество меренг, успях да украся тази торта и ми остана още половината от него.Затова в зависимост от това какво искате да правите с меренга е добре да съобразите количеството на продуктите.

5

За финал бих ви препоръчала, ако имате под ръка горелка, да изгорите горната част на меренга. По този начин освен, че става доста по-ефектно, вкуса също става доста по-добър.

Белтъчен крем – меренг

 

HINT: Преди да започнете, оставете яйцата за 10 – 15 минути  на стайна температура, за да се темперират.
HINT: Добре е съдът, в който ще разбивате белтъците да бъде стъклен или метален и той да бъде добре подсушен. Същото се отнася и до бъркалките на миксера. Дори и малко количество вода по тях би затруднило бухването на белтъците.